Signatures Kempinski Restaurant – Hotel Indonesia. 5 Islands in 5 Weeks!

kempins logo
Siapa sih yang ngga tau Hotel Indonesia? As we know, Kempinski Restaurant located inside this hotel. So lucky, I can reserved an opportunity to having brunch (iya, brunch. Kapan lagi bisa makan enak di restoran mewah? ehe) in this place. Besides, they are having an event buat temen-temen penikmat kuliner specially in Jakarta yang ingin explore makanan khas Indonesia. Tema yang diusung benar-benar menggoda, 5 Island in 5 Weeks. Jadi, dalam lima minggu mereka menyediakan makanan Indonesia yang dibagi per lima pulau besar di Indonesia, diantaranya:

Sumatera   : 5 – 11 Agustus
Jawa       : 12 – 18 Agustus
Bali – Lombok   : 19 – 25 Agustus
Kalimantan   : 26 – 01 September
Sulawesi – Maluku: 02 – 08 September

Mupeng? Ndak pa-pa, dimaklumi. Me even want to come every weeks, kok. Sayang, waktunya hanya memadai untuk datang di pertengahan Agustus, so I got to explore the Java’s one.

kempins inside
Walking inside, I realize this all-you-can-eat restaurant is have a comfy and luxury decoration. Beuh, I am getting more excited. Bawaannya pengen jadi maruk, bawa setiap makanan ke meja >_<

stand 2

So sorry for my blur picture. I am just an amateur photographer ._.

stand 1
Nyem. I cant wait! Glad that I met so many friends from IDFB family that day. Ngga pake banyak bacot, lemme show you some foods that they served ^^

nasi padang
Nasi Uduk. Lekat banget deh sama Indonesia, ehe. A super applause for Gulai Nangka dan Orek Tempe! Aromanya nggilani, rasanya mutlak enak! LOL

pempek
Pempek. Sejujurnya, gue sendiri gak tau apakah pempek ini pempek selam atau ngga. Tapi karena ada pempek telor-nya, so I think this one is pempek kapal selam (ngasal banget, iya)

soto atau rawon
Tengkleng Solo. Karena segala sesuatu yang berdaging dan berkuah itu seringkali enyak, dan ngga terkecuali soto daging a-la Signatures ~

Ngga hanya makanan Indonesia, they also have an offer for western food. Sebenernya ada banyak opsi, bahkan ada Japanese a.k.a sushi juga, loh.

daging kecapsteak
Fufu, enough about main course, here I present you my favorite reason to come here: DESSERT! Parah, ada banyak banget pilihan menu yang bakal bikin timbangan menanjak jauh ke kanan. Gotta show you a lot!

dessertspot eskrimdessert 4
The tastes that I remember is the Raspberry, Kiwi, Greentea and Mango. Kinda refreshing after an heavy meal ~

dessert 1
Pretty, isn’t it? Lemme introduce you to Macaroon! This is the lemon and vanilla one. Yummy!

dessert 5dessert 3gulali abang
Interesting, they are also have a spot for gulali. Thanks for abang-abang baik hati yang mau bikinin the gulali :))

gulalidessert 2
While me and the others are busy with our food, suddenly someone appears to our table. Pak Widodo showed himself as the chef in responsibility. Ramah beud dirimu, Pak ^^ glad to know you, and thank you!

pak widodo
Kenyang, gak? Jangan ditanya, deh. I am totally full HOHO. If you are looking for a new experience for culinary, you have to come to Signatures Kempinski Restaurant. Can’t say more 🙂

sambalSignatures Kempinsky Restaurant
Hotel Indonesia
Jl. M.H Thamrin No. 1
Jakarta Pusat, Jakarta 10310
Reservation +6221 23583898

Twitter & IG: @KempinskiJKT
Harga:
Weekday Lunch: Rp 265.000/pax
Weekday Brunch: Rp 360.000/pax
All Week Dinner: Rp 285.000/pax

Advertisements

14 thoughts on “Signatures Kempinski Restaurant – Hotel Indonesia. 5 Islands in 5 Weeks!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s